Waterschade aan een muur herstellen door de stukadoor. Heeft een kapotte leiding of een andere lekkage het stucwerk van de muur beschadigd? Laat dit vakkundig repareren door Stukadorsbedrijf Hoog. Wij helpen om muren na waterschade te herstellen. Neem voor alle informatie die u nodig heeft contact met ons op.
Waterschade aan muren komt helaas vaak voor. De meeste voorkomende oorzaken zijn: optrekkend vocht vanuit de bodem, een gesprongen waterleiding of waterschade aan een muur als gevolg van lekkage vanuit het dak. Waterschade aan een muur herstellen kan ingrijpend zijn. Met name lekkende waterleidingen die onder pleisterwerk lopen, kunnen veel schade veroorzaken.
Het is niet altijd eenvoudig om een gesprongen waterleiding direct te lokaliseren wanneer er waterschade optreedt aan een muur. Water zoekt de weg van de minste weerstand. De waterschade die aan de muur zichtbaar zit, kan dus ergens anders zijn oorsprong hebben. Een kleine breuk in de waterleiding is voldoende om het water langzaam en gestaag in de muur te laten sijpelen. Het kan dan enige tijd duren voordat de waterschade aan de muur zichtbaar wordt.
Waterschade aan de muur herstellen? Stukadoorsbedrijf Hoog helpt om muren na waterschade te herstellen. Neem voor alle informatie die u nodig heeft contact met ons op.
De ene waterschade is de andere niet. Wat altijd ontstaat zijn vochtplekken die zorgen voor schimmel en loszittend pleisterwerk of stucwerk. Schimmelgroei is niet alleen lelijk, maar ook gevaarlijk voor de gezondheid. Voor waterschade aan de muur herstelt kan worden is het uiteraard belangrijk dat de oorzaak van de lekkage wordt weggenomen. Daarna moet de muur goed drogen. Met name bij waterschade aan muren als gevolg van optrekkend vocht, bijvoorbeeld in een kelder, kan dat een hele uitdaging zijn. Pas als de waterschade in de muur volledig is opgedroogd, kunnen we de muur opnieuw stucen.
Waterschade muur
eco-vriendelijke stucmaterialen
Wanneer de oorzaak is achterhaald en weggenomen, en de muur is voldoende gedroogd, dan kunnen we als stukadoors de muur netjes repareren. De uitdaging daarbij is om dit zonder tekenen van overgang met de rest van de muur uit te voeren. Waterschade muur herstellen: wat gebeurt er nadat de schade is vastgesteld?
Allereerst wordt de beschadigde pleisterlaag volledig verwijderd. Dit gebeurt met behulp van een beitel en hamer of een elektrische hakhamer
voor grotere oppervlakken. Alle losse en aangetaste stukken moeten verwijderd worden om een goede hechting voor de nieuwe pleisterlaag te waarborgen. De locatie wordt ontdaan van vuil en stof en voorzien van een primer. Voor vochtige muren kan een vochtwerende primer worden gebruikt.
Zodra de primer droog is, brengen we de pleister aan. Dit gebeurt in lagen. De eerste laag, de hechtlaag, zorgt ervoor dat de volgende lagen goed hechten. Na het aanbrengen van de hechtlaag, wordt een afwerklaag aangebracht. Deze laag wordt zorgvuldig gladgestreken met een pleisterspaan om een gelijkmatige afwerking te garanderen. Bij grote oppervlakken kan een spackmes worden gebruikt voor een strakkere afwerking. Als de pleister volledig droog is, wordt het oppervlak licht geschuurd om eventuele oneffenheden te verwijderen. Ten slotte wordt de muur afgewerkt met een laag verf of behang, afhankelijk van de oorspronkelijke afwerking van de muur.
Het herstellen van waterschade in vochtige ruimten en kelders vereist een uitgebreidere aanpak, gericht op zowel reparatie als preventie. Vochtige ruimten en kelders zijn gevoelig voor hogere vochtigheidsniveaus, minder ventilatie, en kunnen gevoeliger zijn voor zaken als optrekkend vocht en condensatie. Om dit een halt toe te roepen is waterschade aan de muur herstellen niet voldoende op lagere termijn.
Waterschade aan de muur herstellen door de stukadoor begint ook in vochtige ruimten met het verwijderen van de beschadigde pleister. We raden aan om voor een duurzaam effect de muur te behandelen met een schimmelwerend middel om toekomstige schimmelgroei te voorkomen. Voor het herstellen van de pleisterlaag gebruiken we een vochtwerende pleister of mortel. Deze materialen zijn speciaal ontwikkeld om beter bestand te zijn tegen vocht en zorgen voor een langdurige bescherming.
In kelders en vochtige ruimten is het belangrijk om goede isolatie en ventilatie te overwegen. Dit kan betekenen dat er ventilatiekanalen worden aangebracht of dat u het advies krijgt om de kelder te isoleren. Na het pleisteren kunnen we een vochtwerende verf of coating aanbrengen om de muur extra te beschermen. Zeker in kelders is het belangrijk om de ruimte regelmatig te laten inspecteren op tekenen van vocht of schimmel. Regelmatig onderhoud en snelle actie helpen om grotere problemen in de toekomst te voorkomen.
eco-vriendelijke stucmaterialen
Ook de waterschade aan een muur laten herstellen door Stukadoorsbedrijf Hoog?
Of het nu gaat om waterschade aan muren herstellen, of compleet stucwerk voor een nieuwbouwproject: bij al onze werken staat het bieden van kwaliteit voorop. Hier zorgen we voor door middel van het bieden van transparantie, service en werken met hoogwaardige materialen en producten. Maar nog belangrijker: al onze werken worden uitgevoerd door mensen die trots zijn op hun vak. Alleen zo kun je een onderscheidende kwaliteit leveren.
Vul het formulier in voor een terugbelverzoek, vraag een offerte aan of bel ons om een afspraak te maken op +31 6 14308451.
Adres:
Telefoonnummer: +31 6 14308451
Whatsapp: +31 6 14308451
Email: info@stukadoorsbedrijfhoog.nl
KvK: 60772026
BTW: NL001117706B07
Tags:
Copyright © Stukadoorsbedrijf Hoog | Algemene voorwaarden | Webdesign: Online Marketing Bureau Webcontent Marketing